TÜV rheinland logo
 
 
  Accredited testing and certification of electronical products | Electrical Safety, EMC and Telecommunication     
 
 


Telecom testen

TÜV Rheinland EPS is uw adres voor hoogstaande kwalitatieve en efficiënte testen op een breed gebied van radioproducten, zoals RFID, GSM, Bluetooth, WLAN (MiMo en WiMAX), EAS, Alarmsystemen, PMR, DECT-telefoons.  Eén van onze specialiteiten is het testen van draadloze LAN apparatuur (WiMAX, MiMo). Onze rapporten worden in vele landen geaccepteerd, zodat markttoegang verzekerd is. Voorbeelden: US, Canada, Europese Unie, Zuid Afrika, Australië, Nieuw Zeeland en Hong Kong.  TÜV Rheinland EPS is Notified Body (door overheid aangewezen) voor de R&TTE richtlijn voor het beoordelen van uw technische constructiedossiers.

 WiFi

Onderscheid je van uw concurrenten in de wereldwijde markten met het Wi-Fí Alliantie programma. Voor het uitvoeren van testen en het certificeren van WiFi producten, moet men aangesloten zijn bij de WiFi Alliantie. De TÜV Rheinland Groep is aangewezen als testlaboratorium voor het testen en certificeren van WiFi producten.


SRD (Short Range Devices) producten 

TÜV Rheinland EPS, test en certificeert zogenaamde "short-range radio devices" (SRDs) die moeten voldoen aan de volgende standaarden: EN 300 220, EN 300 330, EN 300 440. Daarnaast verzorgen wij ook de benodigde  elektromagnetische  compabiliteit (EMC) en elektrische veiligheidstesten.  Wij helpen u met toegang tot de Europese markt voor wat betreft  de R&TTE Richtlijn.

Radio Frequency Identification (RFID) producten

Radio Frequencie Identificatie (RFID) tags zijn slimme, leesbare etiketten, die worden toegevoegd aan producten, pallets en dozen. Elk product wordt voorzien van een individueel identificatienummer, dat het  uniek en identificeerbaar maakt. TÜV Rheinland verleent service en kan u steunen in het effectief beschermen van uw producten. Wij inspecteren uw product en identificeren de optimale plaats voor de veiligheidsetiketten.


Bluetooth

Bluetooth is een draadloze technologie die niet meer uit de moderne wereld valt weg te denken. De markt in Bluetooth producten gaat een veel belovende toekomst tegemoet. TÜV Rheinland is vanaf het begin al aanwezig op het gebied van Bluetooth  en de kwalificatie ervan. Wij zijn aangewezen  als "Bluetooth Qualified Test Facilities (BQTFs)" . Wij voeren metingen uit om overeenstemming aan te tonen met Bluetooth specificaties.


Zigbee

ZigBee(TM) is een open, internationale de industrienorm voor betrouwbare, rendabele, draadloze en bi-directionele communicatie. Het kan ook worden toegepast in producten die door middel van batterijen worden gevoed, bijvoor beeld voor in huis, gebouwbeheer en bedrijfsautomatisering. TÜV Rheinland is aangewezen als officiële testfaciliteit door de Zigbee (TM) Alliantie.

Notified Body voor de R&TTE Richtlijn

TÜV Rheinland EPS kan u tevens ondersteunen als officieel aangewezen  Notified Body voor de R&TTE Richtlijn. Wij kunnen u helpen met conformiteitsbeoordelingen, bepalen van vereiste metingen en adviseren over uw TCF (technisch Constructie Dossier.

Neem contact met ons op

Nieuws

No news at this moment / Geen nieuws momenteel
Contact

TÜV Rheinland Nederland
Eiberkamp 10
9351 VT Leek
Nederland

Tel +31 (0)594 505005
Fax +31 (0)594 504804

Geregistreerd bij Kamer van Koophandel te Groningen onder nummer 27288788 
 
  Visit TUVdotCOM
 
    © 2023 TUV-Rheinland realisation: STEL-IT