TÜV rheinland logo
 
 
  Accredited testing and certification of electronical products | Electrical Safety, EMC and Telecommunication     
 
 


Productveiligheid testen

Veiligheid staat voorop in ons denken en doen. Het laboratorium van TÜV Rheinland EPS kan metingen verrichten in het kader van de zgn. laagspanningsrichtlijn (LVD Directive 2014/35/EU) Apparatuur die onder deze richtlijn valt mag eenvoudig niet op de markt worden gebracht zonder CE-markering.

Kies voor zekerheid
Alle apparaten die een spanning gebruiken van 50 tot 1000 Volt wisselspanning of 75 tot 1500 Volt gelijkspanning moeten voldoen aan de LVD-richtlijn. Hierin wordt de veiligheid gewaarborgd op het gebied van mechanische en elektrische veiligheid. In principe kunt u als producent zelf verklaren dat uw product aan de LVD-richtlijn voldoet. Bij problemen of claims zult u vervolgens moeten aantonen dat dit werkelijk zo is. Het is verstandiger in een eerder stadium door TÜV Rheinland EPS te laten toetsen op de LVD-richtlijn. U staat dan sterker. Maar wat belangrijker is: u maakt de kans op problemen en claims aanzienlijk kleiner!

Audio / Video apparaten

Voor uw wereldwijde marketing op het gebied van audio en video producten is een hoog niveau van veiligheid en kwaliteit van essentieel belang. Internationaal herkenbare test markeringen hebben een duidelijk concurrentievoordeel. Wij leveren u hiervoor de juiste ondersteuning.

Elektrische componenten

Componenten voor huishoudelijke apparaten, kantoor- of audio/videoproducten, die getest zijn door TÜV Rheinland, dragen een waardevolle bijdrage aan veiligheid. Wij onderzoeken uw producten op geldige veiligheidseisen, gebruikersspecificatie en behoeften vanuit de markt.


Huishoudelijke producten

De wereld van huishoudelijke apparaten kent geen grenzen. Desalniettemin moet ieder bedrijf, dat nieuwe kansen op de wereldmarkt wil grijpen, hindernissen overwinnen. Er gelden Europese richtlijnen of nationale eisen. Op z'n moment kan TÜV Rheinland EPS de benodigde ondersteuning en oplossingen bieden.

IT en kantoor apparatuur

Iedereen die een IT product succesvol wil vermarkten moet bepaalde minimale eisen naleven en, steeds belangrijker, ook voldoen aan de kwaliteitseisen. IT hardware producten moeten voldoen aan de minimale eisen met betrekking tot veiligheid (2006/95/EC) en EMC (89/336/EEC). Telecommunicatie producten moeten tevens voldoen aan de R&TTE Richtlijn (1999/5/EC)

Laboratorium test en meet apparatuur

Wij bieden oplossingen voor test- en meetapparatuur voor laboratia.
Productveiligheid en naleving van de regelgeving is een belangrijk onderwerp voor fabrikanten van elektrische apparaten, die gebruikt worden voor meten, controleren en laboratoriumdoeleinden.


Laser / LED producten

Lampen, inclusief hoge luminantie LED's, worden ontwikkeld en geproduceerd in grote hoeveelheden en toegepast in alledaags gebruik. Hier kan een industriële veiligheidsnorm gelden. Evaluatie en de controle van optische stralingsgevaren van lampen en lampsystemen zijn een veel ingewikkelder onderwerp. Deskundigen van TÜV Rheinland kunnen u hierbij helpen.


Photovoltaic

De generatie van zonne-energie is nu aan de macht. De maarkt van zonnepanelen groet 30% per jaar. De veiligheid, de kwaliteit, de duurzaamheid en de betrouwbaarheid zijn onontbeerlijk voor succes in de photovoltaicsmarkt. Bewijs uw klanten met ons neutraal testteken, dat u de goederen in alle vier opzichten kunt leveren. Wij zijn al vele jaren marktleider in het testen van photovoltaic producten en -systemen. De brede waaier van diensten, die wordt aangeboden door TÜV Rheinland, is uw waarborg!

WEEE/RoHS Richtlijnen

De WEEE richtlijn 2012/19/EU (Afval van Electro en Elektronisch Materiaal) en RoHS richtlijn 2011/65/EU (Beperking van Gevaarlijke Substanties) heeft een enorme impact op de elektronische industrie. TÜV Rheinland levert complete oplossingen voor WEEE/RoHS

Wilt u meer informatie? Stuur ons een email.

Nieuws

No news at this moment / Geen nieuws momenteel
Contact

TÜV Rheinland Nederland
Eiberkamp 10
9351 VT Leek
Nederland

Tel +31 (0)594 505005
Fax +31 (0)594 504804

Geregistreerd bij Kamer van Koophandel te Groningen onder nummer 27288788 
 
  Visit TUVdotCOM
 
    © 2023 TUV-Rheinland realisation: STEL-IT